maandag 23 maart 2015

Concurrentie voedselprinters straks moorden, wie denkt aan de inhoud?

Er zijn veel partijen bezig met het uitvinden van de ultieme voedselprinter.
Slechts enkele voorbeelden haal ik hier aan.
Dat er nu geld mee te verdienen is door de juiste investeringen is duidelijk.
En denk dan niet slechts aan de apparaten die straks in bijna iedere keuken het diner maken....
Het apparaat zal wel een poosje meegaan, maar de cartridges zullen dagelijks ververst worden.
De verkoop van zowel de voedselprinters als de cartridges zal strak in de miljarden lopen.

Onderstaand artikel uit de Telegraaf van 28 dec 2013 over voedselprinters.
De Italiaanse pastamaker Barilla wil over een paar jaar restaurants uitrusten met 3D-voedselprinters. Daarmee kunnen gasten in een paar minuten hun eigen ontwerp pasta op het bord krijgen.
Barilla werkt voor het project samen met TNO Eindhoven, meldt Trouw.
In Eindhoven staan enkele geavanceerde, maar nog steeds experimentele voedselprinters. Volgens projectleider Kjeld van Bommel van TNO zijn de 3D-printers in Eindhoven min of meer per toeval in voedselprinters veranderd.
De pastagigant is het eerste bedrijf dat de mogelijkheden van de printers inzag en werkt sinds 2011 samen met TNO. Voor Barilla is de snelheid van de machine belangrijk. Er moeten in 2 minuten 15 tot 20 stuks pasta op het bord liggen. Dat gaat volgens Van Bommel in de toekomst zeker lukken.
Het is de firma Foodini, ook een producent van voedselprinters al in 2013 gelukt om een pizza te maken.
Dat de concurrentie niet stil zit is duidelijk. 

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten